Az angol királyné kitüntette a Man TT sztárját

2021.01.04. 09:57

II. Erzsébet királyné minden év elején közzétesz egy listát azokról, akik valamilyen módon kiérdemelték a Brit Lovagrend kitüntetését - a listán politikusoktól sportolóig bárki rajta lehet, ha tetteivel a brit nemzetközösséget szolgálta. Idén John McGuinness is megkapta a Member of the Most Excellent Order of the British Empire (röviden MBE) kitüntetést.

A Brit Lovagrend öt szintje közül ez a legalacsonyabb rangú díj, nem jár lovagi címmel, de ettől függetlenül igen fontos elismerése McGuinness munkásságának - a 48 éves Lancashire-i kőműves 1999 óta 23 alkalommal nyert a Man TT-n, ezzel minden idők második legsikeresebb TT versenyzője.

2016 Isle of Man TT Superbike race 015[1]

McGuinness-t jelenleg a Quattro Plant Kawasaki csapathoz köti a szerződése, ám legutóbbi nyilatkozatában már a visszavonulást pedzegette - a Man TT idén is elmarad, tehát amikor legközelebb rajthoz állhat, már 50 éves lesz, és kérdéses, hogy versenyzés nélkül formában tud-e maradni addig - ami azért is fontos, mert a míg McGuinness csak közúti futamokon indul, a TT legújabb generációja év közben folyamatosan a Brit Bajnokságban edz.

john1