Pályakész gyerekmotor felnőtteknek

2021.01.05. 13:38

A versenyzésre kész minimotorok közül az olasz Ohvale a legismertebb, az utánpótlásnevelésben és a profik edzésében egyaránt fontos szerepe van a márkának. Nem ok nélkül: míg ebben a műfajban korábban főleg módosított MSX125-ök és olcsó pitbike-ok voltak, az Ohvale minőségi alkatrészekből rak össze apró, moduláris pályamotorokat.

A profi versenyzőknek, akik gokartpályán is akartak edzeni, eddig az Ohvale GP-0 190 volt eddig a legjobb opció - ami viszont felnőtteknek még így is igen kényelmetlen volt, igazából elképzelni is nehéz, hogy a 184 centi magas Scott Redding hogyan tudta ráhajtogatni magát, mielőtt eltörte egy edzésen a combját. Az Ohvalénál meglátták az igényt, és készítettek egy nagyobb modellt, a GP-2-t, amely nagyobb és gyorsabb az átlagos minimotoroknál. A kerekei is nagyobbak, 12 collosak, amelyre igen sokféle gumit kapni.

A blokk a szokásos Daytona 190-es egyhengeres, amelyhez négygangos váltó tartozik, a teljesítménye pedig nagyjából 20 lóerő. A váz acélcsövekből áll, a lengővilla alumínium, az össztömeg pedig mindössze 71 kiló, vagyis csak minimálisan nehezebb, mint a kisebb testű GP-0 190.