Jövőre jön az Aprilia túraendurója

2021.01.08. 13:29

A 2019-es EICMA óta tudni, hogy az Apriliánál egy 660-as Tuaregen dolgoznak, akkor egy növényekkel teli terráriumban rejtették el a prototípust, melynek szinte csak a kereke látszott. Azóta viszont megjelent az RS 660 és a Tuono 660 is, valamint egyre több kémfotó bukkan fel a közepes túraendurójukról, így mostanra már viszonylag pontos képünk van arról, hogy mire számíthatunk jövőre.

tuareg660spy

A Tuareg 660 a Ténéré 700 receptjét követi: alacsony tömeg, jól hangolt, soros kéthengeres blokk, jó futómű, küllős kerekek, rali hangulatú idomok - a cél egy terepen is jól használható motor. A kémfotókon fordított telókat, radiálisan rögzített, négydugattyús féknyergeket és alumínium lengővillát látni, vagyis ígéretesek a részletek is.

A blokkot minden bizonnyal áthangolják, az RS-ben és Tuonóban 95 lóerős kéthengeres a Tuaregben valószínűleg 70-80 lóerő között lesz, a csúcsteljesítmény helyett inkább a nyomatékos alsó- és középső tartományra fókuszálva.

Ami mindenképpen a Ténéré 700 fölé fogja pozicionálni, az az elektronika lesz: kanyar ABS, üzemmódkapcsoló, fejlett, állítható kipörgésgátló - ebből a szempontból tehát inkább a KTM 890 Adventure-höz lesz közelebb.