1200 köbcentivel születik újjá a Triumph Speed Triple

2021.01.13. 07:28

Ahogy sejteni lehetett, a Triumph továbbfejlesztette a Speed Triple-t, de ahelyett, hogy szerényen 1060-ra növelték volna, egyenesen egy Speed Triple 1200 RS-t jelentettek be.

A bemutató január végén lesz, addig be kell érni egy a teaserrel, illetve a feltételezésekkel, hogy mire számíthatunk. Várhatóan a Speed Triple 1200 lényegesen erősebb lesz, arra tippelnék, hogy felzárkóztatják a konkurensekhez - ha nem is a Ducati Streetfighter V4 szintjére, de a Tuono 1100 és a KTM 1290 Super Duke R számait hozhatja, tehát 175 lóerő körüli teljesítményre számítok.

Kémfotók alapján tudni lehet, hogy az RS változat Öhlins futóművet és Brembo Stylema féknyergeket kap, illetve a központi rugóstag közvetlenül csatlakozik majd a lengővillához - feltehetően azért, hogy így a himbarendszert megspórolva több hely jut az Euro5-höz szükséges, hatalmas katalizátornak.

A csúcs teljesítmény mellé csúcs elektronikát várok, fullos kipörgésgátlóval, gyorsváltóval, üzemmódkapcsolóval, nagy és színes TFT kijelzővel. A váz stlíusa hasonlítani fog a régihez, de a kipufogó alulra kerül, a segédváz pedig a korábbi acél térhálós megoldás helyett egy egyszerűbb, olcsóbban gyártható öntött alumíniumból lesz.