A 322 Honda NR750-ből mindössze egyetlen darab fekete

2021.01.19. 12:16

A Honda NR750 minden idők egyik legkülönlegesebb motorja, izgalmas megoldásai, fantasztikus kidolgozottsága és ritkasága miatt ott van a legcsodálatosabb tárgyak között - itt már írtam róla hosszabban arról, hogy miért ennyire érdekes. Viszont van egy dolog, ami még az NR750-nél is ritkább, mégpedig a fekete NR750, amelyből mindössze egyetlen darab készült.

NR750-ből 322 példány épült, és bizonyos szempontból máig a motorgyártás csúcsát képviseli, amelyet senki nem tudott megugrani. A teljesítményét már régen túlszárnyalták - a 125 lóerő közel duplája sem lehetetlen ma, és azt is megszoktuk, hogy egy sportmotor árából lakást is lehetne venni, de az NR-t olyan műszaki kifinomultság lengi körül, amit szériamotor azóta sem közelített meg. A 322 példányból 20 ment Franciaországba, amelyből a második volt az egyetlen fekete, amelybe a tulaj összesen 8000 kilométert tett. És megvan az összes eredeti tartozéka, a kulcsok, a hátsó emelő, a kézikönyv és a szerszámkészlet is.

Ha rákívántál, nagy mákod van, mert eladó. Ár nincs, de az NR750-ek a becslések szerint 30 millió körül mozognak, az egyetlen feketéért pedig biztosan többet kérnek.

(Ha valaki érdeklődne, a kedvemért kérdezzen rá, hogy pirosban van-e?)