Európára szabadítják a CFMoto háromszázas sportgépét

2021.01.26. 11:59

Az ázsiai piacokon már néhány hónapja élvezhetik a motorosok a CFMoto kis köbcentis sportgépét, a 300SR-t. A nemzetközi sajtótól egész jó értékeléseket kapott, a katalógusadataihoz képest egész fürge, de Európába eddig nem jutott el. Most viszont szabad utat kapott a kínai gyártó, áprilistól kontinensünkön is forgalmazhatják.

post12255&w=2048

A szupersport-kinézetű gép a Yamaha R3 és a KTM RC 390 kategóriájában játszik. Bár mind a japán, mind az osztrák motor erősebb nála, a CFMoto 30 lóereje áll szemben 41-gyel, illetve 44-gyel. Egy módosításnak köszönhetően azonban most már megfelel a blokk az Euro 5-ös norma követelményrendszerének. Teljesítményben és menettulajdonságokban nyilván elmarad majd a fent említett riválisoktól, de az igazi vonzereje az ára lehet.

A 300SR elsősorban a fiatal, kezdő sportmotorosok számára kínál majd új lehetőséget, hiszen A2 jogosítvánnyal is vezethető. A konkrét árazásról sokat még nem tudni, csak sejteni lehet, hogy a Yamahától és a KTM-től nagy szakadék választja majd el. Azokon a piacokon, ahol már forgalmazzák a CFMotót, alig kerül többe az R3 árának felénél, inkább egy leheletnyivel a 150-esek fölé lövik be.