Kiszivárgott az új Suzuki Hayabusa

2021.02.01. 12:14

Ha már kezdtél ingerült lenni, mert már csak pár nap van hátra az új Suzuki Hayabusa bemutatójáig, de még mindig nem szivárgott ki róla egyetlen kép sem, akkor hátradőlhetsz:

2021-suzuki-hayabusa-leak

A kép valószínűleg promóvideóból lett kifotózva, és ugyan sötét és rossz felbontású, de néhány fontos részletet ki lehet venni. Ami a legfontosabb, hogy a Hayabusa jellegzetes sziluettjéhez és fő formai jegyeihez nem nyúltak, senkinek nem fog gondot okozni a beazonosítása.

Új részlet viszont a kétrétegű idom, amely leginkább az Aprilia RS 660 aerodinamikai megoldására emlékeztet. Valószínűleg egyszerre van szerepe a leszorítóerő termelésében és a motor hőjének elvezetésében. Az oldalnézetet egyedül az ordenáré nagy kipufogó teszi zavarossá, de enélkül a motor nem tudná teljesíteni az Euro5-öt. Az viszont jó hír, hogy ennek köszönhetően világmodell lesz, és ezáltal visszatér Európába, ahonnan az Euro4 bevezetésével tűnt el.

Az viszont továbbra is kérdés, hogy mi van a burkolat alatt - az eddigi pletykák alapján egy 1440 köbcentis, szívó soros négyhengeresre számítok, 200 lóerővel, teljes elektronikával, IMU-val, új, karcsúbb vázzal, illetve sok-sok súlycsökkentéssel.