A hétvégi tűz végleg betett az argentin MotoGP-nek

2021.02.09. 13:23

Hatalmas tűz pusztította el az argentin Moto GP-pálya épületeit Termas de Rio Hondóban. A lángok szombat kora reggel csaptak fel, és porig égtek a bokszok és a pit. Szerencsére senki nem halt meg.

A friss hírek szerint a pit, a médiaközpont, a VIP részleg és a versenyigazgatói központ semmisült meg, míg az autóipari múzeum, az irányítótorony, az orvosi központ és az irodák kisebb károkkal megúszták.

Bár az erős szél nehezítette a tűzoltók munkáját, sikerült a lánokat hamar elfojtani, a kárt pedig a pálya biztosítása fedezi, igaz, időbe fog telni, mire végeznek a helyreállítással és az újjáépítéssel.

g025505.jpg-3.gallery full top fullscreen

Az argentin MotoGP forduló eredetileg április 11-én rendezték volna, de január végén bejelentették, hogy elhalasztják, most pedig a tűzzel együtt szinte biztos, hogy 2021-ben nem lesz verseny Termas Rio Hondóban. Bár a versenyzők és a rajongók szerették a pályát, a csapatok az elhelyezkedése miatt már kevésbé. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor az argentin futamot a könnyebben megközelíthető és jobban felszerelt San Juan Villicum pályán rendezik majd, amelyet a Superbike is használt már.