A Honda Africa Twinre is felkerült az Android Auto

2021.02.11. 15:14

A Hondánál először a Gold Wingen jelent meg az Android Auto app, most pedig bejelentették, hogy az opció ezentúl az Africa Twin és az Africa Twin Adventure Sports modelleknél is megjelenik. A 2020-as Africa Twin frissítés során már megvolt a Apple CarPlay kompatibilitás, így a mostani újdonság, hogy már nem csak az iPhone-t használók tudják a mobiljukat tükrözni a műszerfalra.

android atas

A régi vágású olvasók kedvéért: a CarPlay és az Android Auto appok ugyanarról szólnak, a lényegük, hogy a jármű (motor, autó, tök mindegy) TFT kijelzőjén keresztül hozzá lehet férni a mobiltelefon alkalmazásaihoz, navigációjához, tárhelyéhez, híváslistájához, zenéihez és számítási kapacitásához, illetve ezek menet közben is egyszerűen kezelhetőek maradnak. Tehát egyszerűbbé válik motorozás közben a zenehallgatás, a navigáció és hívások fogadása.

Ahhoz, hogy az Android Auto fusson az Africa Twinek képernyőjén, egy szoftverfrissítésre van szükség, melyet a márkaszervizek tudnak elvégezni, illetve szükség van hozzá egy bluetooth-os intercomra a sisakba, hogy értelme is legyen. Mármint külföldön, Magyarországon a szolgáltatás nem elérhető.