Ez az 1975-ös Honda CL360 egy métert sem ment

2021.02.15. 11:52

A régi járműveknek általában hosszú története van - rengeteg kaland, tönkremenetel, szerelés, megmentés, továbbadás, stb... - ezért is lehet szeretni őket, mert megelevendedik velük a múlt. Minden porcikájuk lenyomata az eltelt éveknek, még a gányolások is. És vannak azok a régi motorok, amelyeknek a múltja egyetlen mondatban összefoglalható, mint például ezé az 1975-ös Honda CL360-é, amely így szól: a kereskedő összerakta, majd visszahelyezte a gyári szállítókeretbe, majd megfeledkezett róla.

A motort a louisianai Garret Hondához szállították le, ahol aztán 1978-ban szerelték össze, és tették vissza a szállítókeretbe, hogy biztonságban legyen. A kereskedő halála után a fiához került, aki 2000 óta otthon tartotta, majd tavaly megvette a mostani gazdája.

Noha a motor egész végig a keretben volt, nem maradt hibátlan állapotban, a krómok például korrodálódtak, a műszerfal számlapjai kifakultak, de például a tankban nincs rozsda, a fényezés is eredeti és az ülés is hibátlan. A gumialkatrészek valószínűleg cserések, és a hosszú állás miatt valószínűleg egy alapos felújítással kell kezdeni, de utána egy fantasztikus, múzeumi ritkaság lesz.