Már tesztelik a radarral felszerelt Kawasaki H2 SX-et

2021.03.01. 13:39

2021 slágere a radaros tempomat, mely először a BMW R 1200 RT-n jelent meg, aztán a Ducati Multistrada V4 és KTM 1290 Adventure S követte, és hamarosan jön a többi gyártó is - a legújabb kémfotó alapján a Kawasaki a Ninja H2 SX-en fogja bevetni a Bosch radaros egységét.

kawaradar1

A japánok közül a Kawa lépheti meg elsőnek a radar bevezetését, amire remek alkalom lehet a kompresszoros sport-túra motor ráncfelvarrása. A képek alapján az SX megjelenését hozzáigazítják az új ZX-10R-hez a radar pedig a lámpa alá kerül. Ami érdekes, hogy a szélvédő mögött mintha egy kamera bújna meg - bár valószínű, hogy az csak a fejlesztési munka miatt van ott, de egyelőre nem lehet kizárni, hogy a Kawasaki egy dashcam rendszeren is dolgozik.

A kémfotókról kiderül, hogy a H2 SX új műszerfalat kap, a korábbi kombinált egység helyére már csak egy nagy TFT kijelző kerül. Bár van olyan vélemény, hogy a rendszámtáblatartó kialakítása arra enged következtetni, hogy egy hátsó radarral is ellátják az SX-et, ezt nem tartom valószínűnek, ugyanis a visszapillantóban nincs a vezető felé néző figyelmeztető lámpa, vagyis semmi nem utal arra, hogy rendelkezne holttérfigyelővel.

A részleteket illetően bőven van időnk találgatni, ugyanis a frissített H2 SX-et várhatóan csak ősszel mutatják be.