Titán váz, szénszál idomok: Brough Superior Lawrence

2021.03.02. 09:06

A Brough Superior bejelentett egy új modellt, mellyel a márkát annak idején híressé tevő Thomas Edward (ismertebb nevén Arábiai) Lawrence előtt tisztelegnek, ennek megfelelően Brough Superior Lawrence-nek keresztelték.

A blokkot nem zargatták, továbbra is a 997 köbcentis, 88 fokos hengerszögű, folyadékhűtésű, négyszelepes, V2-esüket használják, mely 102 lóerővel és 86 Nm-rel gazdálkodik, és nem túlzás azt mondani, hogy ennek a motornak éppen a V2-es a legérdektelenebb része.

A Lawrence váza ugyanis teljes egészében mart titánból készült, beleértve a segédvázat is. Elöl egy Fior-stílusú villa van, amelyet a lengővillához hasonlóan egy tömb alumíniumból martak ki, a rugózásért és a csillapításért pedig elöl és hátul egy-egy darab rugóstag felel.

A Lawrence esetében eltértek az eddigi recepttől, és nem klasszikus retrót terveztek, nem a régi motorokat próbálták megidézni, hanem egy teljesen egyedi szénszálas bukrolatot pakoltak rá, amelytől az egész az eddigieknél karcsúbbnak és nyúlánkabbnak tűnik.

Árat egyelőre nem közöltek, de valószínűleg az eleve exkluzív márkán belül is drágának fog számítani, vagyis bőven 30 millió forint feletti árcédulára lehet készülni.