560 darab készül csak a Yamaha Tmax 20. születésnapi különkiadásából

2021.03.05. 10:19 Módosítva: 2021.03.05. 10:30

Húsz éve jelent meg a Yamaha Tmax, az évforduló alkalmából pedig kiadták egy jubileumi kiadást. Műszakilag nincs újdonság, az alapot a fullos Tmax 560 DX adja, tehát a 20th Anniversary Editionhöz jár a fűtött ülés és -markolat, a gombnyomással állítható szélvédő, a tempomat, a kipörgésgátló, az üzemmódkapcsoló, a kulcsnélküli indítás és a zárható középállvány. Ezeken felül a külső, ami extra, ugyanis új ülést és karbon burkolatokat pakoltak rá. 

A Yamaha a szénszálas elemeket - az oldalsó burkolatokat, az első sárvédőt és a kipufogó borítását - forged carbonnak hívja, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy nem hagyományos szövetet laminálnak, hanem rövidebb szálakból álló úgynevezett paplant. Ezek a rövidebb, terített szálak jó eséllyel újrahasznosításból származnak, illetve ezzel a technológiával lehet viszonylag felgyorsítani és jól gépesíteni a kompozit gyártását.

A 20. évfordulós modellból mindössze 560 darab készül, és mindegyik sorszámozott plakettet kap. Kizárólag online lesz rendelhető, március 31-től.

 Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.