Egy harmadik KTM Super Adventure változat is készül

2021.03.11. 14:35

A KTM 1290 Super Adventure két változatát, az S-t és az R-t már bemutatták, és most úgy tűnik, hogy már úton van egy harmadik, legalábbis az EU-nak beadott típusjóváhagyási dokumentumok alapján. Míg az S a luxustúra-változat, az R a hardcore terepes, a harmadik az alapmodell lesz. A blokk ugyanaz, mint a többiben, 1301 köbcenti, 158 lóerő, tehát erőben nincs változás, és a méretei is megegyeznek az S változattal, ugyanazok a felnik lesznek, elöl 19-es hátul 18-as méretben.

KTM 1290 Super Adventure 2021

A tömege 240 kiló lesz menetkészen, azaz könnyebb lesz az S-nél és az R-nél 5-5 kilóval - ezek pedig a hiányzó extrák tömege, például nem lesz sem radaros tempomat, sem elektromos futómű, sem masszív bukócső.

Mivel a típusjóváhagyás egy 2021-es modellről szól, nem kell már sokat várni a bemutatójára.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.