A Föld legmagasabb hegyiversenyét egy KTM Adventure 390-essel nyerték

2021.03.17. 12:04

A versenyt Indiában a Spiti völgyben rendezték. A Batal és Kunzam La közötti táv 12,5 kilométer, 551 méteres szintkülönbséggel és 20 hajtűkanyarral, 4000 méteres magasságról indulva. Ilyen magasságon a kevés oxigén miatt kisebb teljesítményen üzemelnek a motorok, ami 390 köbcentinél különösen számít, hiszen amúgy sem lehet Dunát rekeszteni a 43 lóerejével (a jegyzőkönyv kedvéért legyen meg: semennyi lóerővel nem lehet Dunát rekeszteni :D - Zombi).

Az út földes, saras, kavicsos, aszfaltot messziről sem látott, így a motort terepgumikkal szerelték.

xktm-aces-the-worlds-highest-hill-climb-challenge-3-1615292669.j

A győztes KTM-et Ashish Raorane vezette, aki 2022-re Dakar pilótának készül. Ellenfele egy egyedi rallyautóval állt rajthoz, melyet a Himalája rallyra építettek, és 160 lóerős. Az autó azonban nem sokkal a cél előtt kiállt műszaki hiba miatt (valószínűleg túlmelegedett, ami a mínusz 5 fokos hőmérsékletre való tekintettel vicces). Így a győzelem már nem volt kérdéses, azonban a KTM pilótája új rekordot is felállított.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.