Készül az új Benelli 302R

2021.03.21. 17:51

Úgy tűnik, a Benelli hamarosan visszatér a sportmotorok közé egy belépő szintű, 300 köbcentis kéthengeressel, mégpedig a Benelli 302R új változatával. A 2021-es modellnél látványos újításokra számíthatunk.

Eddig ugyan kevés nyilvános adat érhető el róla, a típusról beadott engedélyeztetési dokumentumokból kiderül, hogy a blokk és a váz alapjaiban nem változik, a kéthengeresen csak annyit faragtak, hogy megfeleljen az Euro5-nek. A motor stílusa viszont látványosan frissül, a függőlegesen egymásra helyezett fényszóróival a Tornado Tre előtt tisztelegnek, amely az ezredfordulón a Benelli újjászületésének a szimbóluma volt.

Az oldalsó idomok karcsúbbak lesznek, ezzel csökkentve vizuálisan a tömeget, illetve a fényezéssel is légiesebbé teszik a motort. A tank nem változik, az ülést viszont lecserélik. A kéthengeres teljesítménye várhatóan csökken, a korábbi 38 LE-ből valószínűleg csak 35 marad, cserébe a tömeg csökken, 190 kilóról 182-re. A tengelytávhoz és a futóműhöz nem nyúlnak, viszont a fékeket egy Bosch ABS-szel frissítik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.