Elkészült az elektromos Honda Gyro

2021.03.22. 08:26

Az első Honda Gyro háromkerekű teherrobogó 1982-ben jelent meg, és aztán számtalan változatban készült, attól függően, hogy milyen célra kellett - volt Gyro Up, Gyro X és Gyro Canopy is. Sokáig kétütemű, 50-es blokkal készült, majd 2008-ban átálltak a négyütemre. Azóta a Gyro Up ugyan megszűnt, de a világ különböző tájain a Canopy és az X még létezik, 2021-re pedig a Honda leleplezte a Gyro E-t, az elektromos változatot.

Felépítésében az E nem tér el érdemben a többitől, hátul két kereke van, amelyek a rakodóteret tartják, és mindez egy csuklós szerkezettel kapcsolódik a klasszikus, robogószerű első részhez.

Ami új, hogy ez már elektromos hajtású, és két cserélhető akkupakk hajtja. A 96 V-os rendszer 4,3 lóerőt biztosít, és 30 km/h-s tempó mellett kb. 70 kilométer a hatótávja. A teljes töltés négy óra, de a cserélhető akkumulátor miatt lényegében folyamatosan üzemeltethető.

A forgalmazását egyelőre csak Japánban jelentették be, ahol 550 000 ¥-be, azaz kb. 1,5 millió forintba fog kerülni.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.