Jorgle Lorenzo a Youtube-on elemez

2021.04.06. 15:20

Az egykori versenyzőkből lesznek a legkiválóbb elemzők, hiszen ismerik a motorversenyzés működését, betekintéssel bírnak a kulisszák mögé, illetve értik a szituációkat, a többi versenyző motivációját, ugyanakkor már távol vannak annyira a paddock-tól, hogy külső szemlélőként, józan módon tudják értelmezni az összefüggéseket. Ezért is alkalmaznak a MotoGP-ben és a Superbike-ban is egykori versenyzőket pitlane riporternek.

A XXI. században aztán ezt is kicsit átalakította az internet, például Lorenzo sem a tévéhez igazolt, hanem a Youtube-on indította el saját csateronáját, amin az ötszörös világbajnok szabadon oszthatja az észt - így mostmár nem csak a tengerparton fetrengve Twitteren hergeli a pályán harcolókat, hanem már mozgóképben is ekézheti egykori ellenfeleit.

Bár egy darabig kérdéses volt, hogy Lorenzo mennyire találja meg a helyét a versenyzés után - voltak aggasztó pillanatok, például a legendás twitter csatái Agostinivel és Jack Millerrel, vagy a Masked Singer nevű TV műsorban történő szereplése, de a MotoGP tematikájú Youtube csatornájával úgy látszik, megtalálta a helyét. A 99Seconds nevű műsor átlagosan 15 perces részekkel jelentkezik, spanyol nyelven, de van hozzá angol felirat. Mit más mondhatnék erre: csodás korban élünk.