2024-ig négy elektromos robogót és motort mutat be a Honda

2021.04.26. 12:40

A Honda 2024-ig négy, napi használatra szánt elektromos motort tervez, amelyek már a szabványos, cserélhető akkumulátorrendszer köré épülnek, amit a négy japán gyártó, a Piaggio és a KTM közösen fejleszt.

hondaev2

Ezt a Honda elnöke Toshihiro Mibe jelentette be, és kitűzte célnak, hogy 2050-ig megvalósítják a teljes karbon semlegességet, illetve menetbiztonságban elérni azt, hogy az autóikkal és motorjaikkal kapcsolatos halálesetek számát nullára csökkentsék. 

A lakossági felhasználóknak nagy szériában gyártott új elektromos kétkerekűik az 50-125 köbcentis belsőégésű robogókat váltanák ki, illetve lenne köztük egy élménymodell. A bejelentést kísérő kép alapján arra lehet következtetni, hogy lesz egy 50-esnek megfelelő robogó, egy 125-ösöket kiváltó robogó és egy elektromos Monkey-bike. Az, hogy nagyobb kategóriákban mire készülnek, az egyelőre homályos, de annak kéne lennie az élménymotornak, nagyobb teljesítménnyel.

Mivel a Honda évek óta együtt dolgozik a Mugennel az elektromos Man TT-s versenymotorjaikon, így ezen a területen is van tapasztalatuk, rendelkezésükre áll a technológia.