E-Boost: a jövő Kawasakija

2021.05.10. 15:48

Egy új típusnevet védetett le a napokban a Kawasaki, mostantól érdemes ízlelgetni az E-Boost hangzását. Azt ugyanakkor még nem árulták el a japánok, hogy egészen pontosan milyen modellnek szánják a nevet. Találgatni persze lehet, és nyilván nem állunk messze a megfejtéstől, ha az előtagból kiindulva egy teljesen elektromos, esetleg hibrid gépre asszociálunk.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A Kawasaki a hírek szerint egyébként is sorra nyújtja be a szabadalmakat, amelyek a jövőjük alapjaiul szolgálhatnak. Az már jó ideje nem titok, hogy izgatja a fantáziájukat a villanyosítás, hiszen a 2019-es EICMA-n a standjuk egy rejtett zugában mutattak egy olyan prototípust, amelybe közel húsz év munkája szaladt bele. A projekt ezután is szépen haladt, még el is nevezték: Endeavor lett belőle. Végül mégis úgy döntöttek, nem viszik gyártásba – nyilván ehhez az is hozzájárult, hogy a száraz számok inkább egy komolyabb villanyrobogót írtak le.

Az Endeavorral megszerzett tapasztalatokat azonban a későbbiekben is nagyszerűen tudják hasznosítani. Úgy tudni, a japán gyártó mérnökei párhuzamosan dolgoznak egy teljesen elektromos és egy hibrid platformon. Az E-Boost elnevezés ezek közül bármelyiknél kiköthet, és azon sem lepődnénk meg, ha egy komplett modellcsaládot illetnének vele. Meglátjuk.