Robotmajom, mi így szeretünk

2021.05.10. 10:56

Talán túl sok animét néztek a srácok a thaiföldi K-Speed Customs-nél, amikor megálmodták a Honda Grom Gundam Customot. Amúgy is szívesen építenek át Gromot (vagy ahogy nálunk talán ismertebb, MSX 125-öt), ezúttal azonban egy rajzfilmes robot ihlette meg őket, nevezetesen egy 1979-es anime főhőse, RX-78-2 Gundam.

Persze itt szó nincs arról, hogy bármilyen különleges átalakulásra vagy trükkre képes lenne az átfaragott Grom. Leginkább a kasznielemekkel próbáltak játszani, így a fejidom, a farokidom, az első sárvédő vagy éppen a tank kiegészítőeleme segítségével változtatták meg a karakterét. A dizájnnal is múzsájuk előtt tisztelegnek. Az összkép nem mellesleg egészen pofás, még anime-laikusként is simán rákívántam, különösen a fejidom és az első sárvédő kombinációja ragadott meg.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a K-Speednél csak egyedi építésben gondolkodtak-e ezúttal, vagy sorozatban készülnek hasonló átalakítások. Sőt, a cégtől az sem szokatlan, hogy átépítő kiteket dobnak piacra. Ha nagyobb szériában gondolkodnak, annak nyilván lesz majd némi licencdíja is. Annál is inkább, mivel a Távol-Keleten kedvelt Gundam karaktert nemrég a Honda thaiföldi leányvállalata is felhasználta egy limitált szériás Monkey-hoz.

Azért lenne egy titkos tippem a csapatnak: ha nem akarnak a jogdíjakkal vacakolni, ehhez az idomszetthez találjanak ki egy-két ütős fényezést, működni fog ez rajzfilmrobot nélkül is.