Komoly áldozatok egy rekordkísérlet oltárán

2021.05.19. 08:05

Nemrég írtunk arról, hogy az élő TT-legenda, Guy Martin újabb rekordkísérletre készül. 400 mérföldes óránkénti sebességre, vagyis bő 640 km/h-ra vadászik, méghozzá egy streamliner nyergében. A motort az Alex Macfadzean vezette csapat építi, és már júniusban elkezdik az első teszteket. Jövő nyáron Bolíviában lesz az éles bevetés.

Egy ilyen móka elég költséges tud lenni, ezért Macfadzean a cél érdekében elég komoly áldozatokat is képes meghozni. Most arra készül, hogy saját motorkerékpár-gyűjteményét árverezi el: néhány klasszikus BMW-t. Van köztük 1968-as R69S, 1967-es R50/2, 1970-es R60/5, 1961-es R50S, valamint 1964-es R27 is. A lebonyolítással a Silverstone Auctions aukciósházat bízza meg.

A licites weboldal becslései szerint nagyjából 56 ezer fontot, vagyis mintegy 23 millió forintot remélnek az öt motorkerékpárért. Ez nem kevés, de ha a teszteket, a csapat utaztatását, valamint a kopó-fogyó alkatrészeket figyelembe vesszük, már nem is tűnik olyan rengetegnek. Mindenesetre le a kalappal az elhivatottság előtt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.