Rossi nyáron dönt a folytatásról

2021.05.21. 09:14 Módosítva: 2021.05.21. 09:14

A MotoGP nyári szünetében dőlhet el, Valentino Rossi visszavonul-e az idény végén, vagy folytatja a versenyzést a királykategóriában. A gyorsaságimotoros-világbajnokság élő legendája tavaly úgy írt alá 2021-re a Petronas SRT-hez, elhagyva a Yamaha gyári csapatát, hogy a szerződés tartalmaz egy opciót a 2022-es folytatásra. Viszont közel sem biztos, hogy ezt érvényesítik a felek.

46-valentino-rossi-ita dsc2736.gallery full top fullscreen

Rossi eredeti terve már tavaly is az volt, hogy felméri, mennyire versenyképes, van-e még helye a MotoGP-ben, de a járvány mindent átrendezett. Így a döntés átcsúszott erre az évre. A Doktor egyelőre nem remekel a szatellitcsapat színeiben, miközben csapattársa, Franco Morbidelli már dobogóra is állhatott egy futamon. Sok múlhat tehát a nyári szünetig hátralévő versenyektől. De nem ez az egyetlen tényező, amely befolyásolhatja a döntést: azon is múlhat Rossi maradása, hogy a Petronas és a Yamaha folytatja-e az együttműködést.

A nyári szünetig négy versenyhétvége van hátra. Június 27-én Assenben állnak rajthoz, utána azonban bő egy hónapos pihenő következik, az ausztriai Spielbergben augusztus nyolcadikán rendezik a futamot. Ebben az intervallumban, tehát jó eséllyel júliusban, vagy augusztus elején születhet meg Rossi döntése.

Akárhogyan is: amit Valentino Rossi elért pályafutása során, mindenképpen elismerésre méltó. Most pedig saját csapatának MotoGP-be juttatásán munkálkodik. Kérdés, hogy amennyiben esetleg otthagyja a MotoGP-t, látjuk-e még valahol versenyezni?

Mi legyen Rossival?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.