Szinte mindent megmutat villanyrobogójából a Piaggio

2021.05.26. 08:56

Pár nap múlva bemutatja elektromos robogóját, a One-t a Piaggio, a premiert a Pekingi Autószalonra tervezik május 28-ra. Ennek jegyében próbálják már most felkelteni a figyelmet, méghozzá egy teaser videóval. Ebben lényegében teljes egészében megmutatják a konszern második villanyrobogóját – az első a Vespa Elettrica.

Az olaszok főként a fiatalokat céloznák meg az újdonsággal, így hát az sem meglepő, hogy először a Tiktokra dobtak fel egy rövid videót, de aztán más közösségi oldalakon is megjelent egy közel egyperces kisfilm. Ebben lényegében minden részletét felvillantják a zéró emissziós robogónak, így a formán kívül például arra is fény derült, hogy ledes világítást és teljesen digitális műszeregységet kapott a One.

A villany-Piaggióról emellett jelenleg annyit lehet tudni, hogy az elektromos motor kétféle menetmódot kap, ezek közt váltogathat a motoros. Az akkut pedig egyszerűen ki lehet emelni, bevinni a lakásba, ott pedig egyszerűen feltölteni, mintha csak egy telefon lenne. Ha indulnánk, csak a hónunk alá csapjuk, odasétálunk a motorhoz, bepattintjuk, és mehetünk.

Nem mellesleg útközben is meggyorsíthatja az áramvételezést, ha egyszerűen csak kicseréljük az akkut. Ráadásul nemcsak a Piaggio gondolkodik ilyesmiben, hanem több gyártóval együtt közös szabványon dolgoznak. Ez egyrészt könnyebbé teszi a felhasználók életét, másrészt pedig nem lesz égető szükség a nagyobb akkupakkal, így súlytöbblettel is járó hatótávnövelésre.

A hírek szerint a One-ra egy egész sorozatnyi elektromos gépet építenek majd az olaszok, különféle teljesítményszintekkel. A hivatalos bemutatót tehát még a héten megtartják, és június végén már kapni is lehet Európában a lokálisan null-emissziós Piaggiót.