Saját kereskedőhálózatát versenyezteti az Indian

2021.05.27. 13:41

Versenyt hirdetett egyesült királyságbeli kereskedőhálózata számára az Indian Motorcycles. A cél nem más, mint hogy az Indian Scout modell alapjain korlátozott költségvetésből, háromezer angol fontból (nagyjából 1,2 millió forintból) készítsenek valami egyedit. Ezek közül aztán a közönség választja ki a legjobbat, legvagányabbat.

A Project Scout 3K névre keresztelt versengés azon alapszik, hogy a felmérések szerint egy-egy Indian Scout-tulajdonos a birtoklási ciklus ideje alatt összesen nagyjából ennyit, azaz háromezer fontot költ rá motorjának csinosítására, egyedibbé tételére. Az ebben rejlő lehetőségeket kívánják megmutatni házon belül.

A rendelkezésre álló tizenhat hetes periódus alatt kilenc pályamunka készült. Ezeknél mind az alkatrészek költségének, mind pedig a munkadíjnak bele kellett férnie a megjelölt keretbe. Az indulókat az Indian UK weboldalán is végig lehet nézni, és ott lehet szavazni is, egészen a hónap végéig.

Az építések között vannak olyanok, amelyek a klasszikus vonalat képviselik, mint mondjuk a Thunder Road-féle Thunder Tracker. Akad formabontó is, mint például a Moore Speed Racing munkája, a The Beach Sled. De volt olyan is, aki egy kis őrületet próbált belevinni a dologba, így a Krazy Horse is a Bad Company-vel.

A szavazásra szolgáló oldalon a képekre kattintva mindegyik gépről találunk leírást is: ismertetik a főbb módosításokat, és magát a filozófiát a koncepciójuk mögött. A verseny jelen pillanatban a Thor Motorcycles vezeti a Kermittel.

Forrás: Indian