Belehalt sérüléseibe a Moto3 edzésén bukó Jason Dupasquier

2021.05.30. 13:33

Szűk egy nappal a szombati bukása után belehalt sérüléseibe Jason Dupasquier svájci motorversenyző. Öt év után ez az első tragédia, amely a gyorsaságimotoros világbajnokság egy versenyhétvégéjén történt. A Prüstel GP versenyzője 19 éves volt.

bte

Jason Dupasquier második szezonját teljesítette a Moto3-ban, a gyorsaságimotoros világbajnokság legalsó osztályában. Eddigi húsz versenyén összesen 27 pontot gyűjtött, a most hétvégi olasz fordulót a pontverseny tizenkettedik helyéről kezdte. Dupasquier a szombati időmérő edzés végén bukott, a mögötte érkező Szaszaki Ajumu és Jeremy Alcoba pedig nem tudták elkerülni az aszfaltra eső svájcit.

btbr

Dupasquier-t a pályáról a firenzei kórházba szállították, már az első hírek súlyos feji és mellkasi sérülésekről szóltak, a versenyző instabil állapota miatt pedig a szombat estére tervezett műtétet sem tudták elvégezni rajta az orvosok. A MotoGP szervezői vasárnap délben adtak ki közleményt arról, hogy az orvosainak már nem sikerült megmenteni Dupasquier életét. Luis Salom 2016-os barcelonai tragikus halála óta ez volt az első végzetes baleset a MotoGP-ben.