Rekordösszeget érhet a Szelíd motorosok Harley-ja

2021.05.30. 10:13

Rekordösszegért találhat gazdára a Szelíd motorosok című legendás film egyik motorkerékpárja. A Peter Fonda és Dennis Hopper főszereplésével készült 1969-es mozi és az abban elhangzó zenék igazi klasszikusok, valódi korrajzot jelentenek. Most ebből lehet megvenni egy jelentős szeletet, vagyonokért.

Azt a Captain Americát (Amerika Kapitányt), azaz 1951-es Harley-Davidson Panheadet kínálják eladásra egy árverésen, amelyet a 2019-ben elhunyt Peter Fonda hajtott a mozivásznon. Érdekesség, hogy a filmben feltűnő két gépből, a Captain Americából és a Billy Bike-ból egyaránt kettőt épített Cliff Vaughn. Az egyik Captain Americát rommá törték a filmezés során, végül mégis csupán ez az egy maradt meg. A további három motort nem sokkal a forgatás után ellopták, de a törött nem kellett a tolvajoknak. Ezt Peter Fonda aztán Dan Haggerty-nek ajándékozta, aki később újjáépítette. A Harley végül a Texas Múzeumban kötött ki.

Pár éve, 2014-ben feltűnt egy aukción az eredetinek mondott Captain America, amelyet 1,35 millió dollárért adtak el. Végül viszont fény derült a turpisságra, és arra, hogy nem a filmben ténylegesen használt gépről volt szó, vélhetően csak egy replikáról. Most viszont tényleg a totálkárosra tört, majd újra talpra állított filmcsillagot lehet megvenni, az akkorinál jóval nyomottabb, hozzávetőleg 300 ezer dolláros áron. Ez közel 86 millió forintot jelent, tehát nem gombokért és színes üveggolyókért fogják elkótyavetyélni a történelmi jelentőségű Harley-t.