Hét terepes Husqvarna újult meg

2021.06.03. 10:20

Több finomítást is elvégzett a TE és FE sorozatba tartozó enduróin a Husqvarna a 2022-es modellévre. A módosítások elsősorban a fékeket és a futóművet érintik, de természetesen a frissített megjelenésre is jutott energia – legalábbis ami a fényezést-matricázást illeti. A ráncfelvarrás a kétütemű gépek közül a TE 150i-t, a TE 250i-t és a TE 300i-t érinti, míg a négyüteműek közül az FE 350, az FE 350s, az FE 501 és az FE 501s esik bele a szórásba.

Futómű fronton WP Xplor első villa és Xact hátsó gátló felel az eddiginél is jobb kezelhetőségért, az ígéretek szerint ezekkel a korábbinál kevésbé lesz kemény a rugózás. A fékkel kapcsolatos az egyik legkomolyabb újítás. Itt Braktec kuplung- és fékrendszert alkalmaztak, ez pedig a kezelőszerveknél lágyabb, precízebb érzetet eredményez, ráadásul szinte karbantartásmentes.

Valamennyi modell új befecskendező rendszert kapott, a négyüteműek ezenkívül kétféle választható motor-karakterisztikát kínálnak, ráadásként kipörgésgátlóval. A kétüteműek közül a TE 250i váltójának áttételezését módosították annak érdekében, hogy alacsony fordulatszám-tartományban is erősebbnek érződjön a motor.

A legkevésbé lényeges frissítés a grafikai elemeket érinti: a motorkerékpárok fényezését-matricázását is naprakészebbé tették, így az avatott szemek akár ránézésre is meg tudják majd különböztetni az új modelleket a kifutóktól.