Felo FW06: villannyal a 125-ösök ligájába

2021.06.07. 11:28

Sportos vonalvezetésű, izgalmas technikával ellátott villanyrobogót mutatott be a Felo. Elsőre mégis legyinthetnénk: ezt már láttuk valahol. Nem véletlen, hogy így gondoljuk, a képekről ugyanis visszaköszön a tavaly év végén megismert Kymco F9. Ezúttal azonban nem ül a kínaiakkal szembeni sztereotípia, nem koppintásról van szó. A Kymco és a Felo ugyanis együttműködésben fejlesztette az elektromos robogót.

Ebből következik, hogy a Felo FW06 is a 125-ös benzinesek ligájában játszik, teljesítménye azonban picivel nagyobb, mint a Kymcóé. Egészen pontosan egy lóerővel, így 13,5-et tud leadni. Ami viszont nem változott, az a kétfokozatú váltó. Az első ideális a városi használathoz, sűrű forgalomhoz, rugalmasabb a motor, jobb a gyorsulás. A másodikat a nagy tempóhoz igazították, hogy ott is takarékos tudjon maradni, és ne melegedjen túl.

Akkumulátor terén is más a felállás, mint a Kymco esetében. A Felo kapásból két különböző változatot kínál: az alap 80, míg a DX 88 amperórás lítium-ion akkupakkot kapott. Előbbi a testvérmodellénél kisebb, 110 kilométer körüli hatótávot ígér, míg utóbbival a Kymcónál többet, akár 140 kilométert is megtehetünk.

A 125, illetve 150 köbcentis robogók ligájában játszó Felo FW06 forgalmazását egyelőre a kínai piacon kezdik meg. Ottani ára nagyjából 1,2 millió forintnak megfelelő kínai jüan lesz.