Olimpiai plakátokkal tolják meg a Burgman szekerét

2021.06.11. 07:54

A Suzuki idén tavasszal frissítette fel a Burgman 400 nagyrobogót, amelybe került egyebek mellett kipörgésgátló, blokkolásgátló, átfésülték a blokkját, elérték az Euro 5-ös besorolást. Összességében egy igen korrekt csomagot raktak össze. A márka olaszországi képviseleténél pedig most kitalálták, hogy az új Burgmannak egy kimondottan rendhagyó reklámkampányt indítanak, kapcsolódva a nyári tokiói olimpiai játékokhoz.

Felkértek ugyanis négy neves olasz illusztrátort, hogy készítsenek egy-egy plakátot, méghozzá az ARThletes: Burgman 400 and the modern Pentathlon (Artléták: a Burgman 400 és a modern pentatlon) nevet viselő program szellemében. A pentatlont ma leginkább öttusának fordítanánk, de az ókori olimpiákhoz visszakanyarodva is fontos szerepe van a fogalomnak. A pentatlon volt az első összetett megmérettetés a sportversenyek történetében.

Ma az öttusa lövészettel kombinált terepfutásból, lovaglásból, úszásból és vívásból áll, ezek a sportágak jelennek meg a plakátokon is, amelyek közül három már el is készült. Az első beérkező pályamunka Riccardo Guascóé, aki a díjugratást jeleníti meg, de feltűnik Japán szent hegye, a Fudzsi, valamint egy Pagoda is. Egészen sajátos dinamikája van az alkotásnak, amelyről a Burgman se maradhatott le.

A futás és lövészet Francesco Porolinak jutott, aki geometriai formákra építette saját plakátját. Nála is megjelenik a Fudzsi, de láthatunk utalást Tokióra is. Központi helyet foglal el művén a Burgman ikerfényszórója.

Úszónadrágokon jelenik meg a nagyrobogó Gianluca Foli rajzán. Ő egy gyorsúszó párharcot örökített meg. Japánra utaló motívumként visszaköszönnek a rózsaszín cseresznyevirágok.

Az utolsó pályaművet a Van Orton testvérek később fogják bemutatni, nekik a vívással kell valahogyan összekapcsolniuk művészetük segítségével a Burgman 400-at. A plakátokat természetesen a nagyközönség számára is elérhetővé teszik egy kiállításon.