Teljes kapacitással várják a MotoGP-rajongókat Ausztriában

2021.06.16. 15:43

Ahogy az élet minden területére, úgy a MotoGP-re is rányomta a bélyegét a járványhelyzet. Hosszú ideje korlátozások hatják át a versenyeket, tavaly például nagyon nagy dolog volt, hogy szeptember végén, Misanóban végre szurkolók is bemehettek a versenyre. Jöttek azonban az újabb járványhullámok, szigorítások, de most örömteli bejelentést tettek az ausztriai versenyek szervezői.

Clipboard03

Az augusztus nyolcadikai versenyhétvégén tartandó Stájer Nagydíjon, valamint az egy héttel későbbi Osztrák Nagydíjon létszámkorlátozás nélkül vehetnek részt a rajongók, tehát a nézők számának csak a spielbergi pálya befogadóképessége szabhat határt. Ezt a lépést az osztrák lazítások tették lehetővé. Ugyanakkor a belépéshez szükséges lesz a negatív teszt, vagy igazolás az oltásról, esetleg a fertőzésen való korábbi átesésről.

A versenyzők és a csapattagok védelme érdekében azonban a paddock továbbra is zárva tart, ott érvényben marad a szigor. De ennyit talán még bőven el lehet viselni annak érdekében, hogy végre ennyi idő után újra szurkolóktól legyenek hangosak a lelátók.