24 óra, 11 ország – rekordra készül az MV Agusta

2021.06.18. 08:21

Egészen sajátos kihívás teljesítésével szeretne bekerülni a rekordok könyvébe az MV Agusta. A cél nem más, mint hogy egyetlen nap leforgása alatt, vagyis huszonnégy órán belül tizenegy országot érintsenek egy motorostúrán. Ehhez Valerio Boni olasz újságírót nyerték meg, aki egy szériaállapotú Turismo Veloce nyergében fut neki a közel kétezer kilométernek.

MV Agusta Tourismo Veloce

Boni a svédországi Malmőből rajtol el a nyári napforduló idején, ekkor lesz ugyanis a leghosszabb a nappal. Innen Dánia, Németország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Franciaország, Svájc, Ausztria és Liechtenstein érintésével érkezik majd meg Olaszországba. A célt a márka központjául szolgáló Schirannában jelölték ki.

ko41sl2s mv-agusta-turismo-veloce-world-record-attempt 625x300 1

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, okos útvonaltervezésre van szükség, késlekedésnek pedig nemigen van helye. Ha minden a tervek szerint halad, Boni megkapja az Iron Butt Association (Vasfenék Egyesület) SaddleSore 1600K és SaddleSore 2000K elismeréseit is, így félhivatalosan bebocsátást nyer a világ legkeményebb motorosainak körébe. A rekordkísérletet az MV Agusta hivatalos oldalán lehet majd követni.