Olcsó villanyrobogót mutatott a Wayscral

2021.06.18. 11:16

Az elektromos járművek terjedésének egyelőre több egyértelmű gátja is van. A töltőhálózat sűrűsége, a töltési idő hossza, a hatótáv, valamint az általában magas vételár is eltántorítja a közlekedőket. A Wayscral most egy olyan gépet dobott piacra, amelytől azt várják, sokak előtt megnyitja az utat.

norauto.png

Az E-Quip 45 villanyrobogó az első próbálkozásuk ebben a szegmensben. Egy 1,5 kilowattos, vagyis két lóerős Bosch kerékagymotor hajtja a 93 kilós testet, és ahogy arra a neve is utal, 45 km/h-s végsebességre képes. Ez a városi közlekedéshez éppen elegendő lehet, legalábbis azokban a városokban, ahol nem tapossák el a 60-70 km/h alatt poroszkálókat.

A villanymotor egy kivehető és cserélhető LG akkumulátorcsomagból szipkázza az energiát. Egy töltéssel nagyjából negyven kilométert tud megtenni, ami nem sok, de nagyon sokak számára megoldást jelenthet a mindennapi mobilitási problémákra. Az akku töltése körülbelül öt órát vesz igénybe.

A retró stílusú robogóért kétezer eurót kérnek, vagyis átszámolva mintegy 700 ezer forintot. Ekkora összegért egyébként jelenleg is akad néhány alternatíva a hazai piacon, a Wayscralhez hasonló teljesítménnyel.