Rossi az autóversenyzéssel kacérkodik?

2021.06.22. 08:55

Ahogy azt Guld kolléga is megénekelte a sachsenringi MotoGP-futamról írt beszámolójában, Valentino Rossi jövője egyelőre erősen kérdéses a világbajnokságon. A hírek szerint a Petronas nem akar hosszabbítani vele, de nem kizárt, hogy egy Ducatit valamilyen formában szívesen alátolnának. Most hétvégén, Assenben állítólag bejelentésre készül, de még azt sem tudni, a saját jövőjéről beszél-e a Doktor.

46-valentino-rossi dsc4072.gallery full top fullscreen

Sajtóértesülések szerint ugyanakkor arra a helyzetre is van már forgatókönyv, ha valóban kiszáll a MotoGP-ből, és huszonhat szezon után otthagyja a királykategóriát. Ha így lesz, akkor sem szakad el teljesen a versenyzéstől, csak éppen nem motoron, hanem autóval folytatja. Egész pontosan GT3-as kategóriában, jó eséllyel akár hosszú távú versenyeken is. Nagyon vonzza például a Le Mans-i huszonnégy órás.

A kilencszeres világbajnok számos műfajban kipróbálta már magát négy keréken is, ült többek közt rali- és Formula-1-es autóban, belekóstolt a Nascarba, ráadásul általában igen gyorsnak is bizonyult. A GT3 sem ismeretlen számára: a Pro-Amben futamgyőzelmet szerzett, dobogós volt az abu-dzabi és a bahreini tizenkét óráson.

Annyit korábban már elárult Rossi, hogy jobban kedveli a pályaversenyzést, a ralit például már túl nagy igénybevételnek érzi. Mindenesetre nagyon izgalmasan hangzik, hogy autóversenyzőként is megnézhessük, mire képes ennyi motoros siker után. Aztán ki tudja, lehet, hogy jövőre mégis ott lesz a rajtrácson a GP futamain.