Ők akarják megdönteni az elektromos gépek sebességrekordját

2021.06.23. 11:30

Igen nagyratörő célokat tűzött ki maga elé a brit White Motorcycle Concepts. Elektromos gépükkel két év alatt két sebességrekordot terveznek megdönteni, ezzel pedig a korábbi MotoGP-menő Max Biaggi és a Voxan nyomdokaiba lépnének.

Erre a célra egy új fejlesztésű elektromos motorkerékpárral készülnek. A WMC250EV-t a napokban tervezik bemutatni, és a részben idomos csúcssebességek megjavítására mennek rá vele. A nyeregbe a cég alapítója, az egyébként 24 éves motorsportmúlttal rendelkező, mérnökként elég tapasztaltnak számító Robert White ül.

Jelenleg annyit tudni, hogy a minél fejlettebb aerodinamikára helyezik a hangsúlyt, de az energia-visszanyerés terén is újdonságot fognak mutatni. Idén a részben idomos, tisztán elektromos hajtású motorkerékpárok brit rekordjára mennek rá, jövőre pedig a világcsúcsot célozzák meg.

Tavaly ősszel elég nagyot szólt, hogy a négyszeres gyorsaságimotoros- és kétszeres Superbike-világbajnok Max Biaggi a Voxan Wattman nyergében tizenegy különböző csúcsot javított meg, illetve állított fel. Ő negyed mérföldön, repülőrajttal, részben idomokkal például 394,45 km/h-t repesztett.