MotoGP: Japán kiszállt, az USA beugrott

2021.06.24. 12:48

Visszatér az Amerikai Nagydíj a MotoGP idei versenynaptárába. Tavaly a járvány miatt nem rendeztek futamot az Egyesült Államokban, és az eredeti menetrendben idén sem szerepelt ilyen hétvége. Most viszont a Dorna, egyetértésben a FIM-mel és az IRTA-val arról döntött, hogy októberben ellátogathat a mezőny Austinba.

img 0955-2.gallery full top fullscreen

Mivel legutóbb 2019 áprilisában rendeztek GP-futamot a Circuit of the Americas aszfaltcsíkján, a kihagyás igen hosszúra nyúlik. Október harmadikán immár 29 hónap után rajtol el újra a mezőnyt. Aki már korábban is nézegette a naptárat, észreveheti, hogy ezt a dátumot mindeddig a Japán Nagydíj birtokolta. Csakhogy a távol-keleti országban érvényes járványügyi korlátozások annyira megnehezítenék a lebonyolítást, hogy inkább törlik a versenyt. Ez már csak azért is érdekes, mert jelen állás szerint a tokiói nyári olimpiát megtartják.

Október első hétvégéjén ennek megfelelően tehát az Amerikai Nagydíjat láthatjuk, Austinba utazik a MotoGP mezőnye. Ezt némi szünet követi, a Thaiföldi Nagydíjat ugyanis egy héttel, október 10-ről 17-re tolták el. Továbbra sincs még időpontja az argentin versenynek, tartalék helyszínként pedig Indonézia is beugrásra kész.