Garrett Gerloff ugrik be a sérült Morbidelli helyére

2021.06.25. 13:59

A Superbike-világbajnokság jelenlegi hatodik helyezettje, Garrett Gerloff ugrik be Franco Morbidelli helyett a MotoGP hétvégi asseni versenyére. A Petronas-Yamaha olasz versenyzője ugyanis térdsérülést szenvedett egy edzésen, ezért nem tudja vállalni a Holland Nagydíjat.

Morbidelli eddig legjobb eredménye a szezonban egy spanyolországi harmadik hely, de az utóbbi néhány futamon nem volt igazán jó formában. A Sachsenringen például csak utolsó előttiként ért célba. Igaz, negyven pontjával így is megelőzi csapattársát, a mindössze 17 egységet gyűjtő Valentino Rossit.

Gerloff a Superbike sorozatban szintén egy dobogóig jutott Yamahájával: az aragóniai versenyen lett harmadik. Eddig 59 pontot gyűjtött, ezzel hatodik. Viszonyításképpen: legjobb yamahásként a török Toprak Razgatlioglu 129 ponttal a második. Mellesleg állítólag őt kínálták meg először Morbidelli helyettesítésével, de köszönte szépen, visszautasította, nem szeretne ugyanis kizökkenni a Superbike ritmusából. Célja nem más, mint hogy letaszítsa a trónról Jonathan Rea-t.

A 25 éves Gerloff amúgy tavaly már majdnem lehetőséget kapott a MotoGP-ben, akkor a valenciai Európa Nagydíjon éppen Rossit helyettesítette a szabadedzéseken. Végül azonban a Doktor negatív Covid-tesztet produkált, így a versenyen már ő ment, míg motorhiba miatt ki nem esett. Most a sors úgy hozta, ideiglenesen csapattársak lesznek.