Itt az első rendes kép a Bimota KB4-ről

2021.07.01. 08:43

Eddig még csak kémfotókon, vagy a tesztpálya egyik bokszában készült képeken láthattuk a Bimota KB4-et. Ez lesz a márkának az a gépe, amelyből már viszonylagosan mennyiséget is el lehet adni – nyilván a saját mércéjükkel mérve. Most viszont felkerült az egyik Facebook-oldalra egy leplezetlen fotó a gyártásra érett KB4-ről. Azóta persze le is kapták, nyilván nem érkezett még el az ideje a bemutatónak, de szerencsére voltak, akik időben lementették.

bimota-kb4-leak

Azt, hogy viszonylag elérhetőbb árú és nagyobb példányszámú Bimota készüljön, a Kawasaki tette lehetővé, miután 2019-ben bevásárolta magát a cégbe. Első közös projektjük még nem ebbe az irányba mutatott: a Tesi H2-ben a két márka csúcsteljesítményeit fésülték össze. A KB4 ugyanakkor a Kawasaki Z 1000-ben és a Ninja SX-ben használt négyhengeres köré épül. Várhatóan 140 lóerő körüli teljesítményre lesz képes.

Ami a formát illeti: a KB4 egy vérbeli retró sportmotor, buborékszerű fejidommal, nagy kerek első lámpával, klasszikus piros-fehér fényezéssel – és jókora légbeömlőkkel. Utóbbi pontos funkciója egyelőre nem derül ki, így nem állíthatjuk biztosan, hogy elsősorban a hűtésben vagy az aerodinamika terén veszik majd hasznát. Emellett pedig a további technikai részletekről sem állnak rendelkezésre biztos információk.

A Bimota KB4 látszólag tehát már érett a szériagyártásra, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az őszi EICMA motorszalonon mutatják meg teljes valójában a nagyközönségnek.