Kamerás-radaros biztonsági rendszert fejleszt az Indian

2021.07.01. 15:46

Miközben az autókban már egy sor különböző vezetéstámogató berendezést találunk, motoron azért lassabban terjednek el ezek a rendszerek. Ez nem véletlen, hiszen két keréken nagyon fontos tényező az egyensúly is, nem nyúlhat bele csak úgy a technika, előidézve egy borulást akár. Persze vannak azért olyan biztonsági extrák is, amelyek könnyebben adaptálhatók motorkerékpárra.

Az Indian például egy egészen összetett, több kamerával és radarral dolgozó rendszert fejleszt, amelynek szabadalmi rajzait már be is nyújtották. Természetesen itt is részei a csomagnak azok a szenzorok, amelyekre az adaptív tempomat miatt szükség van. Az érdekesebb rész az oldalsó és mögöttes forgalom figyelésére szolgáló technika.

Nem kevesebb, mint öt hátrafelé néző kamerát képzelnek el. Ezek közül kettő a tükrök alatt a motorvédő elemen kapott helyet, és nagyjából ugyanazt a területet fedi le, amit a tükörben is látunk. Két kamera került az oldaldobozokra is: ezeknek szélesebb a látószöge, így egyszerre látják, mi történik a motor mellett és mögött. Az ötödik a hátsó lámpa mellől néz egyenesen hátrafelé.

Mindezt még két radar is kiegészíti. A cél ugyanis az, hogy a radarok észleljék a mellettünk vagy mögöttünk haladó járművek pozícióját, mozgását. A kamerák képe alapból nem is látszik, egyszerűen, hagyományos módon a tükörből tudunk tájékozódni. Ha viszont a radarok információi alapján valami lényeges, vagy potenciális veszélyt hordozó történés zajlik körülöttünk, a megfelelő kamera képe jelenik meg egy nagy képernyőn.

Mivel elsőre nem feltétlenül tudnánk megállapítani, melyik kamera képét látjuk, az irányt a tükörben vagy külön műszerfali panelen felvillanó lámpák jelzik, és az ülésbe épített rezgőmotorok is besegítenek.

Ha a rendszer veszélyt észlel, a vészvillogó bekapcsolásával, rizikósabb esetben a féklámpát villogtatva és dudálva próbálja felhívni a többi közlekedő figyelmét.