Ismét rekordra tör Biaggi és a Voxan

2021.07.02. 11:42

Bár a gyorsaságimotoros-világbajnokságon már sok éve nem láthatjuk, Max Biaggi azért nem tétlenkedik. Tavaly ősszel egy halom sebességrekordot állított be vagy döntött meg a Voxan Wattman nyergében, de nem állt meg ennyinél. Idén újra nekifut, méghozzá egy másik kategóriában.

Míg a tavalyi világcsúcsokat a 300 kilónál nehezebb, nem teljes burkolattal rendelkező elektromos gépek között érte el, addig ezúttal a 300 kiló alatti kategóriát célozza meg. Ehhez persze a versenygépnek is fogynia kell, de már dolgoznak a finomhangoláson a szakemberek. A villanymotor revíziója is zajlik, és közben szoros az együttműködés a gumiszállító partnerrel, a Michelinnel is.

Biaggi most arról beszélt a rekordkísérletre készülve, hogy tavaly még azon izgultak, végül megfutják-e a 400 km/h-t. Most azonban lényegében ez a kiindulási pont, innen próbálnak még tovább fejlődni, még nagyobb eredményeket elérni. Azt viszont nem tudni, pontosan mikor és hol futnak neki a csúcsdöntésnek. Ebbe nyilván beleszólhat a járványhelyzet alakulása is: tavaly például a bolíviai síkság helyett ezért kötöttek ki egy francia reptéren.