Hosszabbított a Superbike-vébé éllovasa

2021.07.05. 15:39

Meghosszabbította szerződését a Yamahával a Superbike-vébé jelenlegi éllovasa. Toprak Razgatlioglu így további két évig biztosan marad a sorozatban. A török versenyző késhegyre menő küzdelmet folytat a hatszoros bajnok és címvédő Jonathan Rea-vel, jelenleg két pont az előnye.

cq5dam.web.2000.2000

Razgatlioglu mindössze huszonnégy éves, 2016-ban indult először a Superbike-vébé futamain, akkor még Kawasakival. A mostani a második éve a Yamahánál, és nagyon keményen dolgozik azért, hogy letaszítsa a trónról a kawasakis Rea-t. Éppen a most hétvégi, doningtoni versenyt követően vette át a vezetést a pontversenyben, eddig 183 pontot gyűjtött, szemben Rea 181 egységével.

Ilyen szempontból természetesen nem meglepetés a szerződéshosszabbítás. Olyan megközelítésből viszont annál inkább, hogy az utóbbi időben többször is felröppentek pletykák arról, hogy kikövezett út vezet számára a MotoGP-be. Beugróként már Assenben is szerepelhetett volna, de visszautasította a lehetőséget, mert nem akart kizökkenni a WSBK ritmusából.

Kérdés, hogy Razgatlioglut mennyire mozgatja egyébként a MotoGP: mire a frissen megkötött szerződése lejár a Yamahával a Superbike-ban, már 26 éves lesz, ami a gyorsasági-vébén nem kevés, és folyamatos a fiatalok utánpótlása a Moto2-ből és Moto3-ból. Nyilván teljesen más világ a két sorozat, de annyi biztos, hogy a török srácnak megvannak a képességei.