Titokzatos új modellt villantott meg a Zero

2021.07.05. 08:52

FXE néven mutat be hamarosan új modellt az elektromos gépekben utazó Zero Motorcycles. A márka közösségi oldalára fel is dobtak egy teaser fotót, amelyen azonban sok minden még nem látszik, épp csak a sziluett rajzolódik ki a félhomályban. Egyelőre nagyon gondosan titkolják a részleteket.

A sötét, oldalnézeti képből egyelőre annyi látszik, hogy a fényszóró, vagy legalábbis a fényszóróház szakít az FX és FXS modelleken látott, rovarfejbe oltott duplalámpás megoldással, helyette valami hagyományosabbat várhatunk. Megváltak a magasra emelt első sárvédőtől is, minden bizonnyal közelebb kerül a kerékhez.

Talán ha jól felhúzzuk a fényerőt, valamivel többet láthatunk a leendő FXE-ből. Így arra is következtethetünk, hogy fehér vagy szürke lesz a fényezése, a nyereg alatt egy kis piros betéttel. Látható továbbá a gumik mintázata: utcai abroncsokról van szó, tehát az FXE névben az E aligha utal az enduróra. Inkább supermotós a gép. Viszont míg a gyártó oldalán az FXS az utcai, az FX pedig a dual sport modellek közt szerepel, addig az FXE egyszerűen az új motorok kategóriájába került. Nem nevezik meg tehát egyelőre a szegmenst sem.

A nagy titokzatosság mindenesetre már nem tart sokáig: a képen feltüntetett dátum szerint alig több mint egy hét múlva, július 13-án megtartják a hivatalos bemutatót.