Akár Rossi csapatában is kiköthet Viñales

2021.07.06. 07:07

Miután a múlt héten hivatalosan is bejelentették, hogy elválnak a Yamaha és Maverick Viñales útjai, természetesen azonnal elindultak a találgatások, hol folytathatja pályafutását a spanyol kiválóság. A legtöbben az Apriliát tippelték befutónak, ám ezt egymástól függetlenül ő is és az olasz csapatot vezető Massimo Rivola is cáfolta. Azóta pedig nagy a hallgatás, így újabb lehetőség jött be a képbe.

12-maverick-vinales dsc9370.gallery full top fullscreen

Sok helyen most arról kezdtek cikkezni, hogy Viñales akár Valentino Rossi csapatában, az Aramco Racing Team VR46-ban is kiköthet. Rossiék ugyebár nemrég szerződtek le a Ducatival, és az egyik ülés egészen biztosan a Doktor öccsének, Luca Marininek jut, de a másik motor még szabadnak tűnik. Hivatalos bejelentés még legalábbis nem volt a csapatfelállásról.

Erre a pozícióra korábban tippelték már a 22 éves olasz Marco Bezzecchit, aki jelenleg a Kalex Moto2-es pilótája, valamint honfitársát, a 23 esztendős Enea Bastianinit, aki pedig jelenleg is Luca Marini csapattársa. A képet viszont árnyalja, hogy a csapat főszponzorának delegáltja, nem mellesleg a szaúdi herceg időről időre kifejezi reményét, hogy mennyire szeretné a csapatban látni magát Rossit is.

Ez nyilván elég erőteljes nyomás Rossi irányába, aki eddig folyamatosan elutasította ezt a lehetőséget. Annak ellenére is, hogy úgy tűnik, a Petronas-Yamahánál nem tartanak igényt tovább a szolgálataira. Ha végül tényleg nem hajlik erre a megoldásra, talán jó eszköz lehetne a szaúdi herceg nyomasztása alóli kibújáshoz, ha megszerezné egy másik élversenyző aláírását. Itt jönne be a képbe ugye Viñales. Ezzel viszont a spanyol bukná a teljes gyári támogatású hátteret.

Persze az sem kizárt, hogy az Aprilia hallgatása csupán a szokásos vihar előtti csend, és a háttérben már éppen Viñales szerződését készítik elő. Akárhogy is, valószínűleg hamarosan minden kiderül, hiszen a MotoGP-ben hagyományosan a nyári szünet időszaka az, amikor a nagy változásokat bejelentik.