Két új utcai gépet készített az ötvenéves CCM

2021.07.08. 10:56

Új modellsorozatot indított útjára két friss modellel a CCM. Az idén ötvenéves angol gyártó nemrég még csak egyetlen típust kínált, de mára elég szépen kibővült a paletta. Az újonnan kitalált Street szériát most a Street Moto és a Street Tracker képviseli.

E két motorkerékpár is a Spitfire platformjára épült, és a márka védjegyének mondható, már-már művészi igényességű, kézzel hegesztett vázat kapta. A technika is ismerős, hiszen a 600-as egyhengerest sem most találták ki: továbbra is 55 lóerőt és 58 newtonmétert tud. Ezek nem nagy számok, cserébe viszont mindössze 150 kilót mozgatnak.

Ami a külsőt illeti, a Street Moto és a Street Tracker közötti leglátványosabb különbség a kerekeknél keresendő. Előbbi 17 colos felniket kapott, Avon 3D Ultra gumikkal, míg utóbbira 19-esek kerültek, Maxxis flattrack abroncsokkal. Ezen kívül a kasznielemek, lámpák, egyebek mind azonosnak tűnnek.

Élőben először a ma kezdődő Goodwood Festival of Speeden láthatja a közönség a két új CCM-et, méghozzá akcióban. A brit triállegenda, Dougie Lampkin kínozza majd a gépeket. Egyébként az ár is megvan már, 11 ezer angol fontot kérnek mindkét változatért.