Crutchlow ugorhat be Morbidelli helyére

2021.07.12. 14:57

Ahogy arról nem olyan régen már írtunk, a Petronas-Yamaha versenyzője, Franco Morbidelli egy edzésen megsérült, ezért csapatának helyettes után kellett néznie. Végül a Superbike-ból hoztak beugrót Garrett Gerloff személyében, aki a Holland Nagydíjon 17. helyen végzett, mindössze Luca Marinit előzte meg. Igaz, még ezzel is jobb eredményt ért el, mint csapattársa: Valentino Rossi kiesett azon a futamon.

6I0T1876

Most úgy tűnik, az ilyen szinten még igen zöldfülűnek számító Gerloff helyett egy nagyobb tapasztalattal rendelkező pilótát szeretnének bevetni a folytatásban, hiszen Morbidelli még mindig lábadozik. A hírek arról szólnak, hogy a 35 éves brit Cal Crutchlow kaphatja meg az ülést a Stájer Nagydíjra.

Crutchlow tíz szezont töltött el a királykategóriában, ült Yamahán, Ducatin és Hondán is. Neve mellett összesen három futamgyőzelem szerepel. Tavaly ugyanakkor kiderült, hogy sem a gyári Hondánál, sem az LCR-nél nem jut neki hely, a Superbike-ba nem akart átmenni, így végül az idei szezonra nem kapott szerződést. Novemberben aztán bejelentették, hogy a Yamaha tesztpilótája lesz.

Nagyon kíváncsian várjuk, mennyit kopott a lendülete a félszezonnyi kihagyás után. Mindenesetre nem ő lesz az egyetlen nagy visszatérő, ha valóban megkapja a lehetőséget: Dani Pedrosát Misanóban küldené pályára szabadkártyával a KTM.

Pár éve Guld kolléga készített interjút Cal Crutchlow-val, azt az írást erre találják: