A nagy túraendurókat utánozza a maláj robogó

2021.07.13. 11:20

Új robogót mutatott be a maláj WMoto: az Xtreme 150i leginkább tereprobogónak nevezhető, noha elég megosztó kérdés, létezik-e ilyen kategória. A műfaj ugyanakkor nem ismeretlen, elég csupán a Honda X-ADV 150-re, vagy a Yamaha BW/BWS-re gondolni.

Ami az Xtreme 150i-t illeti, a nagy túraendurókat mímelő formához egy 150 köbcentis, folyadékhűtéses egyhengeres tartozik. Ebből 12 lóerős teljesítményt, valamint szintén 12 newtonméternyi nyomatékot hoztak ki. Érdekesség a 11 literes üzemanyagtank, amely hosszabb utakat is lehetővé tesz, nagyjából 400 kilométeres hatótávot ígérnek a gyáriak. A fékrendszert kétcsatornás ABS-szel szerelték fel.

Az ülés alatt elfér egy zárt bukósisak, emellett pedig USB-s töltővel és 12 voltos aljzattal is felszerelték a gépet. A világítás elöl-hátul teljesen ledes, még nappali menetfényt is kapunk. A motoros számára fontos információkat színes TFT-kijelző jeleníti meg.

Az Xtreme 150i-t egyelőre csak a maláj piacon kínálják, nagyjából 700 ezer forintnyi összegért. Így jóval alálőttek a Honda ADV150 mintegy 1,3 milliós árának. Persze presztízsben is messze vannak, de a két év vagy húszezer kilométer garancia azért nem hangzik rosszul.