A Yamaha is ott lesz az őszi EICMA szalonon

2021.07.15. 14:18

Az elmúlt időszakban a világjárvány alaposan átrendezte az autó- és motorszalonok menetrendjét, sok kiállítás elmaradt, a legtöbb bemutatót inkább az online térben tartották meg a gyártók. Jelen állás szerint azonban idén újra megtartják az EICMA-t Milánóban, a szervezők szándéka szerint november 23-tól 28-ig.

IMG 0739

Több gyártó már jelezte is, hogy szeretne részt venni a szalonon. Így mások mellett a Honda, a Benelli, a Royal Enfield és a Motori Minarelli egyaránt ott lesz, ha változatlanul engedi majd a vírushelyzet. Most a Yamaha is bejelentette, hogy szerepel majd a kiállítók között motorkerékpárjaival és robogóival. Azzal indokolják a döntést, hogy több országban halad nagyon jól az oltási folyamat, így sokan utazhatnak biztonságosan a helyszínre.

IMG 0734

Vannak ugyanakkor olyan márkák is, amelyek korábban megerősítették, hogy akkor is távol maradnak a rendezvénytől, ha végül sikerül azt megtartani. A BMW például nemcsak az EICMA-t, hanem a kölni Intermotot (ami a tervek szerint legközelebb 2022-ben lesz) is kihúzza programjából, nemcsak egyszeri alkalommal, hanem tartósan. Úgy érzik ugyanis, hogy az efféle szalonok már a múltat jelentik, inkább digitális csatornákon érnék el az érdeklődőket. Szintén nem lesz ott Milánóban a KTM.