Végre jogsit szerzett Jonathan Rea

2021.07.16. 06:54

Nemrég írtunk arról a Sebesség oltárán, hogy Jonathan Rea nekivágott a jogsiszerzésnek. A 34 éves északír motoros zsinórban hat Superbike-világbajnoki címet húzott be, és most is ádáz csatát vív a török Toprak Razgatliogluval, de közúton eddig nem vezethetett nagymotort. Próbálkozott már korábban, de elhasalt az elméleti teszten. Most újra nekiveselkedett, és legutóbb ott hagytuk abba, hogy a CBT alapvizsga jelentette akadályt sikerrel vette.

Screenshot 2021-07-15 at 09.20.39

Most egy újabb örömteli mérföldkőről számolt be Youtube-csatornáján a bajnok. Szoros programjába ugyanis beszorította a forgalmi vizsgát, amelynek mindkét modulját eredményesen teljesítette a Kawasaki Z650 nyergében. Vizsgáztatója szerint érdemi hiba nélkül tette mindezt.

Rea azt is elárulta, hogy videóinak megjelenése nem teljesen szorosan követte a történéseket. A forgalmi vizsgát ugyanis még júniusban abszolválta, közvetlenül azelőtt, hogy elutazott volna a Superbike-vébé idei harmadik futamára, Misanóba. Mostantól már ismét teljes energiáját a versenyzésre fordíthatja – nyilván mindenképpen szeretné visszaszerezni az első helyek Razgatlioglutól.

01

A sikeres vizsga ténye nyilván nem lepett meg senkit, de azért innen is kívánunk sok balesetmentes kilométert közúton és versenypályán egyaránt. Az új motorját már meg is rendelte ehhez - de nem árulta el, hogy mit.