Lorenzót az Aprilia is akarta

2021.07.20. 13:23

Az Aprilia is szerette volna szerződtetni Jorge Lorenzót. Erről maga a versenyző beszélt a Speedweeknek. A háromszoros világbajnok spanyol pilóta a 2019-es szezon végén szállt ki a MotoGP-ből sérülései miatt, és egyben visszavonulását is bejelentette. Az volt egyébként az első szezonja a királykategóriában, amikor nem tudott a top 10-ben végezni.

99-jorge-lorenzo-esp5ng 8537 1.gallery full top fullscreen

2021-re készülve megkereste őt az Aprilia – az olasz istálló a négy évre eltiltott Andrea Iannone helyettesét látta Lorenzóban. Ám miközben a csapat versenyzőként számított volna rá, ő maga inkább tesztpilótai feladatokat szeretett volna ellátni. Ugyanakkor ahhoz képest már túl magas volt a bérigénye, vagyis az Aprilia nem tudta megengedni magának, hogy ebben a pozícióban egy korábbi világbajnokot foglalkoztasson.

Lorenzót egyébként 2020-ra a Yamaha gyári csapata szerződtette tesztpilótának. A tervek közt szerepelt, hogy néhány futamon szabadkártyásként indítják, de ez nem valósult meg. Valamiért ráadásul tesztlehetőséget is kevesebbet adtak neki, mint azt sokan várták volna.

A spanyol klasszis 2002-ben, a Derbivel mutatkozott be a világbajnokság mezőnyében, akkor még a 125 köbcentis kategóriában. 2005-ben, immár Hondával debütált a 250-esek között, 2008-ban viszont már az Apriliától ment át a Yamahához, hogy bemutatkozhasson a királykategóriában is. A japánokkal nyerte mindhárom vébéjét, majd két ducatis idényt követően a Hondától vonult vissza. Bár tehetségét és tudását nem lehet kétségbe vonni, azért már ő is 34 éves, így közel sem biztos, hogy látjuk valaha a MotoGP-ben.