Endurókat és krosszgépeket ígért be a Triumph

2021.07.21. 08:35

Komoly lépésre szánta el magát a Triumph: a brit motorkerékpár-gyártó bejelentette, hogy visszatér a terepes szegmensekbe, vagyis endurókkal és krosszgépekkel bővíti kínálatát a közeljövőben. A projekthez két nagy bajnokot is megnyertek, ők nagykövetként segítik az építkezést.

Egyikük, az amerikai Ricky Carmichael sokak szerint a valaha volt egyik legjobb motokrosszversenyző: összesen tizenkétszer nyert AMA Motocross és Supercross bajnoki címet, de bezsebelt pályafutása során három aranyat az X Games versenyein is. Motoros szempontból kevésbé lényeges, de a Nascarban is kipróbálta magát.

Endurós vonalon Ivan Cervantes a nagy igazolás. A spanyol motoros is krosszal kezdte, öt hazai bajnoki cím után váltott enduróra. 2005-ben történelmet írva első spanyolként lett világbajnok az E1-es kategóriában (100-125 köbcentis kétütemű vagy 175-250 köbcentis négyütemű gépek), később az E3-ban (290-500 köbcentis kétüteműek és 475-650-es négyüteműek) is diadalmaskodni tudott. Összesen négy vébécíme van. A Dakaron kétszer állt rajthoz.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy egész pontosan milyen gépeket terveznek a britek, annyi viszont már egészen biztos, hogy mind enduró-, mind krosszfronton több gépből álló palettát építenek fel. Emellett gyári versenyprogramot is indítanak, mindkét szakágban a legmagasabb szintig szeretnének eljutni.

További részleteket a következő hónapokra ígértek, akkor már konkrétumokat árulhatnak el a modellstratégiáról. Az sem kizárt, hogy ősszel – akár az EICMA szalonon – valami kézzelfoghatót is mutatnak.